Maak met deze 3 tips je huis verkoopklaar voor bezichtigingen en verkoop je woning sneller!

Maak met deze 3 tips je huis verkoopklaar voor bezichtigingen en verkoop je woning sneller!

Wanneer je je huis verkoopklaar wilt maken voor bezichtigingen, betekent dit dat je je moet kunnen verplaatsen in de kijker. Hoe kan je ervoor zorgen dat de eerste indruk van jouw huis onvergetelijk is? Om je daarbij te helpen hebben wij drie waardevolle tips om je huis aantrekkelijk te maken voor kijkers.

foto

1. De bezichtiging begint bij de voortuin of voordeur

Kijk met een kritische blik naar je woning en bepaal wat er beter kan. Veeg bijvoorbeeld je oprit schoon, geef de voordeur nog een likje verf en zorg dat de entree er netjes uitziet. Een nieuwe plant of deurmat kan bepalend zijn, want mensen beslissen in de eerste twintig seconden of een huis een kanshebber is.

2. Probeer je eigen huis te bekijken door de ogen van een potentiële koper

Ruim je huis van binnen goed op en zorg dat de vloer zo leeg mogelijk is. Hierdoor lijkt de ruimte groter. Daarnaast houden mensen van licht en ruimte. Zet daarom de deuren naar alle vertrekken wijd open, doe de gordijnen open en was van tevoren de ramen. Dit zorgt voor veel lichtinval en dat geeft een welkom gevoel.

3. Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren tijdelijk een ander onderkomen hebben

Ruim het kinderspeelgoed op, verwijder de hondenmand of kattenbak, leeg de vuilnisbakken en lucht alle ruimten goed door. Geur heeft een grote invloed op de emoties en beleving van kijkers, dus zorg voor een neutrale, frisse lucht. Gebruik vooral geen luchtverfrissers of geurstokjes om andere luchtjes te verhullen, want dat werkt averechts.

Wil je alle gouden tips die ervoor zorgen dat je de beste prijs krijgt voor jouw woning?

Als je je huis in de verkoop zet bij een ERA-makelaar, ontvang je de waardevolle ERA BezoekWijzer. In deze BezoekWijzer krijg je als verkoper uitgebreide tips over hoe je je huis het beste presenteert voor de verkoop en bezichtigingen. Je kunt immers maar één keer een goede eerste indruk maken.

Vraag ook een ERA-makelaar voor een gratis waardebepaling van je woning.